Ünnepelt tanfelügyelő
Z príležitosti udelenia titulu kráľovského radcu školskému inšpektorovi Gemersko-malohontskej župy - Jurajovi (György) Lőrinczymu sa konala slávnostná schôdza v Rimavskej Sobote dňa 26. 03. 1914. V telocvični Štátnej meštianskej dievčenskej školy sa zišli predstavitelia pedagogickej obce župy. Úvodné slovo mal Jozef (József) Törköly, predseda Spolku učiteľov ľudových škôl Gemersko-malohontskej župy.