A termőföld hozadéka - (Gy.S.)
Kritická úvaha na adresu máloefektívneho obrábania poľnohospodárskej pôdy v Uhorsku do roku 1914. Uhorsko a Rusko mali v tomto období najväčšie plochy ornej pôdy. Paradoxne však práve v týchto dvoch krajinách výnosy boli pomerne nízke. V Rusku 5 q pšenice z katastrálneho jutra a v Uhorsku 7,45 q pšenice. Autorom článku je pravdepodobne Alexander (Sándor) Gyulai z Revúcej.