A kisrőczei iskola
Ministerstvo školstva a osvety povolilo zriadenie Štátnej ľudovej školy v obci Revúčka s dvoma učiteľskými miestami od 1. 09. 1914. Toto rozhodnutie došlo na adresu obvodného notára Daniela (Dániel) Lacknera v apríli 1914.