A pósta és a kolera
Informácia o uhorskom nariadení podľa ktorého ak v mieste poštového úradu sa vyskytlo čo i len jedno ochorenie na choleru pošta je povinná dodržať preventívne opatrenia (t.j. nesmie prijímať akékoľvek balíkové zásielky).