Fürdők
Hodnotenie stavu príprav kúpeľov v Gemersko-malohontskej župe na rekreačnú sezónu v roku 1914. V prenájme sú kúpele Strelnice, Rožňava (hostinský Andrej (András) Schitter), v kúpeľoch Revúca prebieha proces prenájmu, resp. odpredaja. V okolí dobšinskej ľadovej jaskyne pôsobí hostinský Ondrej (Endre) Fejér, ktorý šíri dobré meno turistickej oblasti.