Halálozások
Správy o dvoch úmrtiach významných osobností Gemersko-malohontskej župy. V polovici apríla zomrel bankový riaditeľ, kráľovský poradca [od roku 1906], bývalý hlavný slúžny okresu Hnúšťa a poslanec za mesto Rimavská Sobota Andor Kubinyi felsőkubinyi és deményfalvi. Druhým zosnulým bol zubný technik Karol [Károly] Máthé, ktorý pôsobil v Rimavskej Sobote. Zomrel dňa 15. 04. 1914. Narodil sa v roku 1866. [Pozri Statistika 1914, s. 214, 538, 682. Forgon, M. s. 389].