Villanyvilágitás
V apríli 1914 prebiehali rokovania medzi podnikateľom Imrichom (Imre) Kraxnerom, ktorý vlastnil elektráreň v Gemerskej Panici a hlavným županom Gemersko-malohontskej župy Gejzom (Géza) Kubinyim o využití elektrickej energie k osvetleniu mesta Jelšava. Elektráreň v Gemerskej Panici zásobovala v tomto období elektrinou Behynce, Gemerskú Panicu, Gemer a Tornaľu.