Irodalmi emlékek Homonnán
Informácie o archíve v kaštieli v Humennom, v ktorom sú sústredené archívne dokumenty magnátskych rodov Druget-Čáki-Andráši. Dobový dedič týchto dokumentov Alexander Andráši (Sándor Andrássy) dal archiválie, mnohokrát celokrajinského významu, spracovať a sprístupniť pre štúdium. Sú tu dokumenty od Arpádovcov po bitku pri Moháči. Ďalej sú tu zvlášť archívy rodín Druget, Čáki, Vandernath, Ziči a Andráši. Zaujímavou zložkou archívu sú listiny z obdobia tureckej nadvlády, ale aj dokumenty o knižatách, poľských panovníkoch. Objavené listiny boli popísané pre potreby Akadémie vied a Krajinskú historickú spoločnosť (Országos Történelmi Társaság)