Iskolalátogatás
Kráľovský radca a školský inšpektor Juraj (György) Lőrinczy (Lőrinczi) vykonal v dňoch 3. až 5. 05. 1914 inšpekciu v základných školách a predškolských zariadeniach na Pohroní. Zároveň bola vytvorená komisia, ktorá prešetrí situáciu o dostatku, resp. nedostatku škôl a stanoví, či je potrebná výstavba škôl a predškolských zariadení v tejto oblasti.