A homonnai szabad lyceum
Glosa kladne hodnotí podiel osobnosti riaditeľa štátnej meštianskej a vyššej obchodnej školy Alexa (Elek) Cseha na organizovaní prednáškového cyklusu Slobodné lýceum v Humennom, kde v decembri 1910 už prebieha 3. ročník.