Halászat - Gyulai, Alexander
Úvodník rozoberá problématiku chovu rýb v Uhorsku, upozorňuje na nedodržiavanie vládneho nariadenia XIX. z roku 1888 a pripomína niektoré regionálne problémy na potokoch Muránka a Zdychavka.