Meghivó
Revúcka okresná odbočka Spolku učiteľov základných škôl Gemersko-malohontskej župy [Gömör és Kishont vármegyei Általános Tanitó Egyesület - nagyrőczei járásköre] poriada dňa 3. 06. 1914 zasadanie spolku v Muráni. Na programe je prejednanie zákona o platoch a dôchodkoch učiteľov (prednesie Vojtech (Béla) Zseltvay zo Sirku). Výchova k láske k práci a hospodárnosti (Alojz (Alajos) Longauer z Revúcej). Prihlásiť sa možno u Júliusa (Gyula) Mészárosa, rímskokatolíckeho učiteľa v Muráni do 31. 05. 1914.