Műemlékek Homonnán - Dudás, Július, 1861-1911
List z pera Júliusa (Gyula) Dudása, riaditeľa Humenskej expozitúry župného školského úradu o tom, že na základe zverejneného článku v týždenníku Homonna és Vidéke č. 39/1910 o možnosti archeologických nálezov v zrúcaninách starobylého kostola a fary v priestoroch dobového trhoviska sa pravdepodobne pristúpi ku archeologickým vykopávkam. Bude však nutné časť trhoviska uzatvoriť. List datovaný v Humennéom 19. decembra 1910