Állami iskola Homonnán
Správa o tom, že hlavný notár mesta Humenné predkladá na ministerstvo školstva žiadosť o zriadenie štátnej školy v Humennom v decembri 1910. Žiadosť je podporená aj župným úradom Zemplínskej župy.