Áthelyezés
Na vlastnú žiadosť preložil minister školstva a osvety učiteľku Henrietu (Henriett) Kozák zo Štátnej ľudovej školy v Jelšave na takú istú školu do Sabinova. Stalo sa tak v máji 1914. Bola obľúbená na svojom pracovisku.