Elemi iskolások majálisa
Spolok učiteľov ľudových škôl Gemersko-malohontskej župy (Gömör és Kishont vármegyei Általános Tanitó Egyesület) pripravil koncom mája 1914 verejnú slávnosť. V programe vystúpili žiaci Štátnej ľudovej školy v Revúcej. Článok prináša podrobný prehľad. O. i. bola založená Liga na ochranu vtáctva (Madárvédő liga) z iniciatívy učiteľa Alojza (Alajos) Longauera. Prednášku o ovocných stromoch mali učitelia J. Omaisz, F. Holéczy, J. Vieszt, K. Kalina, M. Kollát a J. Kohn. Riaditeľ školy Štefan (István) Lechnitzky usporiadal banket.