Lövészgyakorlatok
Dňa 24. 05. 1914 mali prebehnúť záverečné cvičenia v športovej streľbe na vojenskej streľnici v Jelšave. Zúčastnia sa ho žiaci dvoch rožňavských gymnázií a Štátnej vyššej obchodnej školy z Revúcej. Odbornými vedúcimi týchto cvičení sú nadporučík Július (Gyula) Nagy a poručík Koloman (Kálmán) Rozsnyay. Kurz absolvovalo 42 žiakov vyšších ročníkov gymnázií. Súťaž v streľbe mala prebehnúť na záver kurzu. Minister obrany prepožičal 5 strieborných a 21 bronzových medailí pre víťazov.