Katonai szemle
Vojenskí hodnostári generál Vogler a nadporučík generálneho štábu Raumbring vykonali prehliadku Vojenského práporu v Jelšavev máji 1914. So zistenými výsledkami boli spokojní. 3. vojenský prápor v Jelšave bol súčasťou 16. pešieho pluku v Banskej Bystrici.