Scharlach
V júni 1914 sa rozšíril šarlach aj do mesta Revúca a vyžiadal si prvú obeť. Pavla (Pál) Králika, žiaka 4. triedy ľudovej školy pochovali dňa [6]. 06. 1914. Autor článku poukazuje na nedôslednosť občanov pri dodržiavaní rád lekárov.