Tanulmányi kirándulás
Študenti Štátnej vyššej obchodnej školy v Revúcej sa zúčastnili dňa 8. 06. 1914 náučného výletu do papierní v Slavošovciach a odtiaľ peši prešli do obce Ochtiná, kde si prezreli kostol z roku 1350. Sprevádzal ich evanjelický a. v. duchovný Pavol (Pál) Holéczy. V areáli papierní boli ich sprievodcami riaditeľ Ján (János) Kollmann, hlavný pokladník Rudolf Schindler a hlavný notár v Slavošovciach Róbert Malinák.