Halálozások
Andrej (Andor) Réthy, senior evanjelickej reformovanej cirkvi na Gemeri, hlavný cirkevný notár zomrel vo Veľkom Blhu, kde pôsobil, dňa 10. 06. 1914. Tam bol aj pochovaný. Penzionovaný úradník tabakovej továrne v Smolníku Michal (Mihály) Omaisz, zomrel vo veku 83 rokov v Smolníckej Hute dňa 14. 06. 1914. Bol otcom Jána Omaisza, profesora Štátnej vyššej obchodnej školy v Revúcej. Elemír (Elemér) Hevessy bol zemepánom v Kunovej Teplici a členom župného zastupiteľstva v Gemersko-malohontskej župe. Zomrel vo veku 42 rokov po ťažkej chorobe. Pohreb sa konal dňa 21. 06. 1914. Andrej (Andor) Szontagh, továrnik a parlamentný poslanec, člen župného zastupiteľstva a aktívny predstaviteľ spoločenského života na Gemeri, zomrel dňa 20. 06. 1914 v Štítniku.