Rimaszombat központi járás ügye
Mesto Rimavská Sobota chcelo realizovať svoju dávnu túžbu: stať sa centrom okresu a zriadiť si slúžnovský úrad. Na verejnom zhromaždení, ktoré sa konalo dňa 10. 06. 1914 pod vedením mešťanostu Ladislava (László) Kovácsa, bol prijatý návrh na administratívne usporiadanie nového okresu. Bolo rozhodnuté, že návrh prednesie ministrovi vnútra 100-členná delegácia.