Meghivó
Dňa 20. 06. 1914 sa má konať verejné zhromaždenie muránskeho kruhu Spolku rímskokatolíckych učiteľov rožňavskej diecézy (A rozsnyói egyházmegyei rk. tanitó egyesület). Jeho rokovanie bude viesť predseda Ondrej (Endre) Roszjár. V programe mali vystúpiť so svojimi prednáškami dvaja pedagógovia Alojz (Alajos) Longauer, učiteľ Štátnej ľudovej školy v Revúcej, "Vyučovanie pravopisu na ľudových školách nedosahuje požadované výsledky". Koloman (Kálmán) Némethy, učiteľ zo Šivetíc, prednesie referát na tému "Hodina zdravovedy v ľudovej škole".