Tanitógyűlés
Na zasadaní muránskeho kruhu Spolku rímskokatolíckych učiteľov rožňavskej diecézy, ktoré sa konalo dňa 20. 06. 1914 vystúpil učiteľ z Chyžného Jozef (József) Szlabos s iniciatívou proti tým, ktorí vystupujú proti vyučovaniu náboženstva na školách.