Uj főgimnáziumi igazgató
Dlhoročný riaditeľ Zjednoteného protestantského gymnázia v Rimavskej Sobote Dr. Samuel (Samu) Veress oznámil svoj odchod na dôchodok v júni 1914. Od nového školského roku ho vo funkcii nahradí jeho doterajší poradca Edmund (Ödön) Loysch.