Meghivó
V dňoch 6. a 7. 07. 1914 sa pripravovalo riadne zhromaždenie Spolku učiteľov ľudových škôl Gemersko-malohontskej župy v Jelšave. Hlavnými bodmi bolo zhodnotenie práce spolku, prehľad o hospodárení. S referátmi mali vystúpiť Učiteľ Štátnej ľudovej školy z Ochtinej Alexander (Sándor) Koléner) na tému Revízia zákona o mzdách a dôchodkoch učiteľov. Učiteľ Štátnej ľudovej školy v Revúcej Alojz (Alajos) Longauer Výchova k láske k vlasti a sporovlivosti. Bola daná možnosť prihlásiť sa do 2. 07. 1914 u riaditeľa Štátnej ľudovej školy v Revúcej - Ondreja (Endre) Roszjára.