Tanitói állások megszüntetése
Minister školstva a osvety zrušil pre nízky počet žiakov po jednom učiteľskom mieste na Štátnej meštianskej škole v Štítniku a Jelšave. Štátna meštianska chlapčenská a dievčenská škola v Dobšinej sa proti tomuto rozhodnutiu odvolala. Učiteľka Mária Tóth zo Štátnej meštianskej školy v Štítniku bola preložená v júni 1914 na Štátnu meštiansku školu v Diósgyőri (HU) a Henrieta (Henriette) Kozák zo Štátnej meštianskej školy v Jelšave do Sabinova na takú istú školu.