Dr. Dudás Gyula 1861-1911 : Homonna, 1911 jan. 11 - -gy-
Nekrológ o historikovi a pedagógovi Júliusovi (Gyula) Dudásovi. Narodil sa 19. 11. 1861 v župnom meste Senta (Juhoslávia). Stredné školy navštevoval v Subotici (YU) a Szegede (HU). Univerzitu ukončil v Budapešti. V roku 1885 zložil štátnice z latinčiny a gréčtiny, 2. 12. 1886 z dejín a diplomacie. V roku 1898 vymenovaný za pomocného inšpektora do Budapešti. Neskôr na vlastnú žiadosť preložený. O.i. odchádza do Sátoraljaujhely a v roku 1901 do Humenného, kde bol vymenovaný za riaditeľa Humenskej župnej školskej expozitúry. Tu zomiera 11. januára 1911 vo veku 49 rokov