Hősi halál
Príslušník 16. pešieho domobraneckého pluku z Banskej Bystrice učiteľ Aladár Lipták, ktorý v civilnom živote pôsobil ako učiteľ Štátnej ľudovej školy v Závadke nad Hronom, padol dňa 23. 12. 1917 na rumunskom fronte. Spolubojovníci ho pochovali dňa 25. 12. 1916. Podľahol zraneniu hlavy.