Tréfás könyörgés a Múzsához : A nagyrőczei magyar cassinó f. évi február hó 4-én rendezendő háborus cabaretjére - Nagy, Alexander, szomolyai
Báseň - prológ. Text bol predvedený dňa 4. 02. 1917 na kabaretnom podujatí v maďarskom kasíne v Revúcej. Výťažok z podujatia bol venovaný na vojenské účely. Autorom prológu bol Alexander (Sándor) Nagy. [Jeho vzťah k regiónu nie je zatiaľ overený].