Signum laudis
Major generálneho štábu Július (Gyula) Kubinyi felsőkubini és deménfalvi bol za svoje hrdinstvo vyznamenaný striebornou medailou Signum laudis v januári 1917. Jeho otec František (Ferenc) Kubinyi, hlavný župný prokurátor, už v tom čase nežil. [Literatúra: Forgon, s. 388].