Anyák iskolája - Zácharatka Zádor, Jozef
Úvodník poukazuje na potrebu sociálnej reformy v Uhorsku v oblasti starostlivosti o deti. Poukazuje na potrebu zmeniť názory na úlohu rodiny a hlavne matky pri budovaní zázemia a pocitu istoty pre dieťa.