Hősi halál
Vedúci obchodu Spotrebného družstva (Fogy. szövetkezet üzletvezető) v Muránskej Dlhej Lúke Anton (Antal) Gajdos padol na ruskom fronte dňa 24. 05. 1914 počas bojov na ruskom fronte (pri meste Kovjec [?]). Bol príslušníkom 16. pešieho domobraneckého pluku v Banskej Bystrici.