Főorvosi kinevezés
Bývalý spolumajiteľ lekárne v Štítniku Dr. Július (Gyula) Orient, ktorý získal lekársky diplom na Univerzite v Kluži (Cluj, RO) bol vo februári 1917 menovaný hlavným mestským titulárnym lekárom tohto mesta.