Gondolatok - Varga, Ján
Úvaha nad nezmyselným zabíjaním ľudí vo vojnom konflikte. Autor poukazuje na protiklad medzi civilizáciou, pokrokom v oblasti technickej a nezmyselným ničením všetkých výdobytkov vo vojnovom konflikte.