Egy hazaffias tanitó
Glosa kladne hodnotí pôsobenie riaditeľ-učiteľa štátnej ľudovej školy v Kochanovciach za jeho prístup a k výchove detí ku maďarskému vlastenectvu. Spolu s deťmi došiel do Humenného na oslavy 15. marca.