Áthelyezés és kinevezés
Správa o tom, že v Humennom ukončil svoje pôsobenie komisár Július (Gyula) Kende a bol preložený do mestečka Kikinda (dnes Vojvodina), kde využije svoje odborné skúsenosti a bude riadiť niekoľko liehovarov a iných podnikov. Na jeho miesto bol vymenovaný Koloman (Kálman) Lahner z Užhorodu.