A föld - Dr.-s
Úvodník rozoberá vzťahy medzi uhorským poľnohospodárstvom, obchodom a priemyslom v 20. storočí. Poukazuje na jeho stagnáciu a vzájomné negatívne ovplyvňovanie týchto zložiek národného hospodárstva.