Kitüntetés
Absolvent Štátnej vyššej obchodnej školy v Revúcej Ladislav (László) Dankó hneď po ukončení školského roka narukoval k vojsku. Za hrdinstvo v boji bol vyznamenaný nemeckým vojenským vyznamenaním Železný kríž 2. triedy a povýšený na práporčíka (zászlós). Bol ranený v bojoch.