Kitüntetet gazdasági cseléd
Správa o vyznamenaní hospodára-čeľadníka Michala (Mihály) Penyanszkehoz obce Lieskovec, ktorý vyše 28 rokov hospodáril na farskom majetku u farára Jána (János) Királyho. Vyznamenanie dostal vo forme finančnej odmeny, ktorú mu udelil minister poľnohospodárstva a odovzdal hlavný slúžny Mikuláš (Miklós) Haraszty pred zhromaždenou celou dedinou.