Májusi álom - V.-J
Úvaha o príchode jari vo vojnových podmienkach. Lyrické podobenstvo príchodu najkrajšieho ročného obdobia a medziľudských citov a vzťahov na pozadí zúriacej vojny nachádza iné významy ako v čase mieru.