Homonna elmaradottságának okai - G.M
Úvodník sa zoberá problematikou zaostávania rozvoja Humenného. Pisateľ článku upriamuje pozornosť aj na to, že z grófa Alexandra Andrášiho nie je nutné si vytvárať idol, však jeho činorodosť (elektráreň, tehelňa) mu prináša v prvom rade zisk.