Andrássy Sándor gróf a tüzoltóknak
Správa o tom, že gróf Alexander Andráši (Sándor Andrássy) po príchode do Humenného sa poďakoval a udelil 300 korún odmeny Humenskému dobrovoľnému hasičskému spolku (A homonnai Önkéntes Tüzoltó Egyesület) za to, že pomohol pri likvidácii požiaru v jeho tehelni. Jednotlivú finančnú odmenu dal aj študentom (menoslov) Humenskej štátnej rezbárskej školy (A homonnai Állami Faipari Iskola), ktorí pomáhali pri hasení požiaru. Zvlášť sa poďakoval svojim robotníkom, ktorí sa tiež pričinili o likvidáciu ohňa.