Éhinség - (Gy.S.)
Článok rozoberá situáciu v uhorskom poľnohospodárstve za predchádzajúce obdobie (1870-1879, 1890-1895) a porovnáva obilninové výnosy v ostatných európskych krajinách. Anglický vedec Crookes vypočítal na základe svojich výskumov, že od roku 1931 bude nedostatok chleba. Autor (Alexander Sándor Gyulai) poukazuje na hrozbu hladomoru v Európe.