Uj hadnagyok
Článok prináša menoslov práporčíkov, ktorí pochádzajú z Gemersko-malohontskej župy a marci 1917 boli povýšení na poručíkov. Sú to: Dr. Alexander (Sándor) Gelléri, Aladár Barta, Róbert Seidner, Gejza (Géza) Galamos, Michal (Mihály) Pongó, Štefan (István) Deutsch, Oto (Ottó) Eisele, Ernest (Ernő) Grünmann, Ladislav (László) Hupka, Barnabáš (Barna) Lucsanszky, Jozef (József) Tersanszky.