Mi fészkelődünk ?
Pokračujúca polemika na stránkach novín o prvenstvo a pozíciu pri získaní prostriedkov a ministerského odobrenia na výstavbu vyššej obchodnej školy medzi mestami Humenné a Sátoraljaujhely (HU). Humenné sa nechce vzdať svojej získanej pozície [tu škola existovala od r. 1889, ale nachádzala sa v obmedzených priestoroch a organizačne bola pripojená ku štátnej meštianskej škole].