Előleptetés
Syn Jozefa (József) Szobonyu, kráľovského exekútora z Rožňavy - Ľudovít (Lajos) Szobonya bol na jar 1917 ťažko ranený. Povýšený bol v apríli 1917 na práporčíka a jeho hrdinské činy boli ocenené Medailou za statočnosť.