A vármegye közönségéhez - Lukács, Gejza
Príhovor podžupana Gemersko-malohontskej župy Gejzu (Géza) Lukácsa k význame blížiacej sa žatvy a sťažených podmienkach počas vojny. Podžupan v tomto období mal práva župana [a následne bol menovaný za hlavného župana pod odstúpení Gejzu (Géza) Kubiniho (Kubínyi)].