Király legendák - (t.p.)
V Nemecku na panovníckom dvore vládne skromnosť vzhľadom na vojnové utrpenie ľudu. Ruský cár bol spolu so svojou rodinou uväznený, pozbavený cárskeho trónu. Článok z pera Petra (Péter) Trauma, redaktora týždenníka Murányvölgye, opisuje stav v roku 1917.