A tanév kezdetén - W. [= Waller, Mór]
Úvodník z pera [vydavateľa týždenníka Homonna és Vidéke Móra Wallera] sa zaoberá úrovňou vzdelávania mládeže v Uhorsku. Pochvala pre vedenie štátnej meštianskej a vyššej obchodnej školy v Humennom, menovite jej riaditeľa Alexa Cseha za neustále zvyšovanie úrovne školy.